header-image

Meer dan 400 voorstellingen

23-09-2019
Deel dit artikel

Komend seizoen wordt het verwonderen, liefhebben, ontroeren, verbazen, inspireren en glimlachen in Munttheater Weert, Schouwburg Venray, DOK6 Panningen, TheaterHotel de Oranjerie in Roermond en De Maaspoort Theater & Events in Venlo. Met meer dan 400 voorstellingen is beleving nooit ver weg.

Wat er dan iedere maand, week, dag en uur te beleven is in Noord- en Midden-Limburg vind je terug op TheaterDichtbij. Keuze genoeg met 88 cabaretiers, 22 verschillende dansvoorstellingen, 33 familievoorstellingen, 28 klassieke muziek concerten, 6 komedies, 5 musicals, 5 opera’s, 34 shows, 11 theatercolleges, 30 toneelvoorstellingen en maar liefst 122 theaterconcerten.


Cabaret

Zowel de grote gevestigde namen als jong en nieuw cabarettalent krijgen dit seizoen een podium in de theaters. Zo komt Najib Amhali met een nieuw cabaretprogramma, speelt Pieter Derks een reprise, kreeg Urbanus weer zin in de knusheid van theater en laat Ali B de temperaturen stijgen met zijn programma ‘Koorts’.

Bekende YouTube vlogger Nienke Plas maakt komend seizoen haar theaterdebuut en ook de absurdistische Kasper van der Laan speelt voor het eerst in de grote zalen. Helemaal nieuw is het Silent Comedy concept, waarbij je zelf bepaalt wat je hoort, ervaart en waar je dubbel over ligt.


Dans

Genieten wordt het zeker met topgezelschappen zoals het Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst en de Junior Company van het Nationale Ballet.
Rond de Kerst kun je heerlijk wegdromen bij de klassieke balletten De Notenkraker en Het Zwanenmeer, gebracht door internationale gezelschappen.


Familie

Voor jong en oud is er van alles te beleven in het theater. Ga op avontuur met Kikker en zijn vriendjes, griezel met de ‘Griezelbus on Tour’, ‘Dolfje Weerwolfje’ en ‘Foeksia de Miniheks’ en zing en dans mee met ‘Doornroosje’ in een magische sprookjesmusical! 


Klassiek

Limburgs huisgezelschap philharmonie zuidnederland brengt dit jaar maar liefst 7 oorstrelende concerten. Daarnaast geniet je van kamer- en strijkmuziek in Domani in Venlo en brengt Sef Thissen een sfeervol en warm ‘Viva Classic Kerstconcert’. Of van klassieke muziekmatinees in de concertzaal van het Munttheater met Quirine Viersen en het Ruysdael Kwartet.


Komedie

Zin in een hilarische (vriendinnen)avond vol herkenning? Scoor dan tickets voor een van de komedies. Wat dacht je van ‘Mijn man begrijpt me niet’ of de nieuwste ‘Opvliegers 5 | Op Safari’?


Musical

Musicalliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de Broadway-hit Kinky Boots en het mooie Goodbye Norma Jeane  met onze eigen Brigitte Heitzer in de hoofdrol. Na de succesvolle film en serie zie je in 2020 de musical ‘Verliefd op Ibiza’.


Muziektheater

Voorstellingen waarbij live muziek, spel en theater samenkomen. Bijzonder is de productie ‘Vietnam’ en het repertoire van ‘List, Shaffy en Piaf’, gebracht door Renée van Wegberg.


Opera

Heb je altijd al eens een opera bij willen wonen? Ga dan voor de klassieker ‘Carmen’ of de nieuwe versie van ‘Don Giovanni’, speciaal gemaakt voor beginnende kijkers door het nieuwe Limburgse operagezelschap Opera Compact.


Show

Voor een avond show en spektakel hoef je niet ver te reizen. Van goochelen en illusionisme tot slapstick en revue, voor ieder is er iets te kiezen op TheaterDichtbij.


Theatercollege

Doe inspiratie op en leer nieuwe inzichten bij een van de theatercolleges! Leer bijvoorbeeld hoe je moet omdenken, inspiratie haalt uit de kleine dingen en hoe je relaxter in het leven staat door je (bijna) niet meer te ergeren.


Toneel

Wat is er mooier dan een toneelvoorstelling die nog lang in je hoofd blijft hangen vanwege de tekst, het spel dat raakt of het verhaal dat je aan het nadenken zet? Topgezelschappen zoals Het Nationale Theater en alle producties van Toneelgroep Maastricht zie je bij jou in de buurt. Wil je je laten verrassen? Bezoek dan ‘De Vloer Op’, improvisatietheater naar het populaire tv-programma. Ben jij niet bang aangelegd? Waag dan een bezoek aan Ghost Stories, als je durft...


Muziek

Van Limburgs dialect tot tributebands, show en Nederpop. Het muziekprogramma is niet in één hokje te vangen. Zo maken Rowwen Hèze, Ellen ten Damme, Frans Bauer, Hadewych Minis, Suzan Seegers en Van Dik Hout onder andere hun opwacht in de Limburgse theaters. Vind je lievelingsartiest, album of band via TheaterDichtbij.nl.


Waar zien we jou binnenkort terug?