Stefan de Walle en Carine Crutzen

Gif

Toneel
di 17 mei 202220:15 - 21:45Munttheater Weert

Voordelen bij deze voorstelling

  Gif gaat over twee mensen die proberen te leven met ‘wat er niet is en wel had moeten zijn’. Tien jaar na het overlijden van hun kind ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst weer. Via een brief hebben ze te horen gekregen dat er een herbegrafenis komt vanwege gif in de bodem. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd. Zij kan de gedachte aan een nieuw leven niet verdragen. Tijdens de paar uur die ze samen doorbrengen tasten ze elkaar af en blijkt hoe het grote verlies hun beider levens vergiftigd heeft. In een intense dialoog blijven ze zoeken naar dat ene woord; die ene beweging waarin het verleden tot rust zou kunnen komen.

  Gespeeld door Carine Crutzen en Stefan de Walle.

  Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze is gratis toegankelijk maar dient apart gereserveerd te worden. Aanvang inleiding 19:30 uur. Let op: voor de inleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

  De inleiding van Gif geeft een kijkje in hoe deze voorstelling is gemaakt. Aan bod komt de zoektocht van de regisseur en de spelers naar hoe zij deze prachtige theatertekst over verlies hebben vormgegeven. Welke spelingangen zijn gekozen, welke rol speelt het gebruik van muziek? Ook wordt er ingegaan op het internationale succes van deze Nederlandse theatertekst en op de thematiek: hoe verschillend gaan mensen om met emoties en intense gebeurtenissen in het leven en hoe kwetsbaar kan de liefde daardoor worden.

   
  Met wie wil je gaan?

  Voordelen bij deze voorstelling

   geweest