Leedvermaak trilogie | Met Live orkest

Het Nationale Theater

Toneel
zo 10 april 202215:00De Maaspoort Theater & Events Venlo

Voordelen bij deze voorstelling

  Leedvermaak trilogie een productie van Het Nationale Theater is een legendarishe toneelmarathon voor het eerst in Nederland te zien in De Maaspoort Venlo.

  Regisseur Eric de Vroedt en een cast van geweldige acteurs brengen de legendarische theaterstukken Leedvermaak (1982), Rijgdraad (1995) en Simon (2001) van een van ’s lands meest gelauwerde toneelschrijvers: Judith Hertzberg. Regisseur Eric de Vroedt: “De Leedvermaak trilogie gaat over groot en klein menselijk leed, met daaronder steeds de verleiding te zwijgen en weg te kijken. Herzberg heeft dit meesterlijk opgeschreven in schijnbaar luchtige, tintelende dialogen.”

  Het lief en leed van een ‘gewone’ Nederlandse familie
  Het begint in 1972 met een uitbundig bruiloftsfeest. Lea trouwt voor de derde keer, met Nico. Gedurende dertig jaar volg je hun levens en die van hun ouders, hun kinderen en hun vrienden. Mensen verbinden zich en gaan weer uit elkaar. Kinderen worden geboren, ouderen gaan dood. Trauma’s worden opgerakeld en weer diep weggestopt. Drie decennia volg je het lief en leed van deze ‘gewone’ Nederlandse familie.

  Toneelmarathon met livemuziek
  Nooit eerder waren de drie beroemde stukken op één avond in de Nederlandse theaters te zien. De Leedvermaak trilogie is een lichtvoetig, wrang en ontroerend familieverhaal. Een toneelmarathon met livemuziek en twee pauzes inclusief eten.

  tip van de programmeur
  Maarten van Erp: "In deze marathonvoorstelling volg je drie decennia lief en leed van een ‘gewone’ Nederlandse familie. Geregisseerd door Eric de Vroedt, die toneel zo mooi toegankelijk en hedendaags kan brengen. Voor het eerst in Nederland zijn alle drie de delen van deze toneeltriologie van Judith Herzberg op één avond te zien. Met een cast om je vingers bij af te likken met o.a. Rick Paul van Mulligen, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden en Antoinette Jelgersma. Van de makers van The Nation XXL, dan weet u het wel."

  CORONA-MAATREGELEN
  Wij zullen alle maatregelen treffen die nodig zijn om u op een fijne en veilige manier van uw theaterbezoek te kunnen laten genieten. Lees hier alles over een veilig bezoek aan De Maaspoort.

  Met wie wil je gaan?

  Voordelen bij deze voorstelling

   Aanbevolen voor jou

   geweest