Symphonic Cinema Night

The Echo of Being (Mahler)

Klassiek
vr 18 maart 202221:30 - 22:30De Maaspoort Theater & Events Venlo

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie
  • profiteer van korting met een combiticket

Zelden heeft u de mens Mahler en zijn muziek zo intens beleefd. The Echo of Being (Mahler) zie je binnenkort in De Maaspoort Theater & Events Venlo.

Symphonic Cinema, de unieke concertvorm van cineast Lucas van Woerkum, heeft de afgelopen jaren de Nederlandse en buitenlandse concertzalen veroverd. De filmregisseur maakt zijn schitterende filmverhalen op basis van symfonische meesterwerken uit de klassieke muziek, die live worden uitgevoerd. Tijdens het concert zit hij in het orkest en past hij subtiel de beelden op het grote filmscherm aan zodat ze synchroon lopen met de muziek. Zo creëert hij een kunstwerk waarin beeld en geluid tot een eenheid in elkaar vloeien. Groot succes had hij op deze manier al met Stravinsky’s De Vuurvogel en Daphnis et Chloé van Ravel, waarin hij op een prachtig poëtische manier het verhaal van de muziek inkleurt. 

Zijn nieuwste film is The Echo of Being, waarin componist Gustav Mahler centraal staat. Het filmscript is gebaseerd op biografische elementen uit het leven van Gustav, Alma en hun dochtertje Maria Mahler. Het reflecteert op het leven, de dood en alles wat daarna komt. Dat vervlecht Van Woerkum met de meest indrukwekkende muziek van Mahler: Totenfeier, de Vierde symfonie en zijn dramatische Negende symfonie. Zelden heeft u de mens Mahler en zijn muziek zo intens beleefd.

Tip! Boek een combiticket voor beide films en profiteer van maximaal €12,00 korting, afhankelijk van de rangkeuze.

CORONA-MAATREGELEN
Wij zullen alle maatregelen treffen die nodig zijn om u op een fijne en veilige manier van uw theaterbezoek te kunnen laten genieten. Lees hier alles over een veilig bezoek aan De Maaspoort.
Met wie wil je gaan?

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie
  • profiteer van korting met een combiticket

Aanbevolen voor jou

ticketsvanaf € 20,00