Nationaal Theaterweekend

Interactieve escape-room voorstelling | 14+

Muziektheater
vr 03 juni 202221:00 - 22:00De Maaspoort Theater & Events VenloVerplaatst

Voordelen bij deze voorstelling

  • exclusief consumptie & inclusief garderobe

Het Nationaal Theaterweekend, ’t leukste weekend van het jaar! Nederland viert theater met verrassende voorstellingen én vele gratis activiteiten, in meer dan 80 theaters in Nederland, waaronder De Maaspoort in Venlo. Scoor nu een blind date!

Jíj bent door James Intel uitgenodigd om toe te treden tot een wereld die gedreven wordt door ultra slimme en zelflerende computers, ook wel bekend als artificiële intelligentie. Maar al snel ontdek je dat achter de beloftes van deze charismatische en populistische leider vele geheimen schuil gaan!

In deze spannende ‘escape voorstelling’ is niets wat het lijkt en jij speelt daarin een bepalende rol. Hier worden game en (urban) danstheater samengevoegd tot een unieke interactieve ervaring.

Vandaag de dag maken technologie en de digitale samenleving ons leven makkelijker, efficiënter en hebben we toegang tot zeeën van informatie. Alles om ons heen wordt steeds slimmer: apps die je hartslag meten, slaapgedrag monitoren of stappen tellen zitten standaard op je mobiel. Maar wat als technologie meer van jou weet dan je misschien zou willen? Wat als je niet meer je eigen keuzes maakt maar alles in je leven wordt bepaald door de algoritmes van een alwetend systeem? En hoe ziet een toekomst eruit waarin robots de baas zijn?

Om dit te ervaren heten we je welkom in de Secret Society! Stap in een probleemloze wereld. Hier geen armoede, geen seksisme,  geen bosbranden, geen klimaatproblemen, geen gescheiden ouders, geen dieven, geen ruzies. Welkom op een plek waar wij allemaal samen gelukkig kunnen zijn en waar ieders leven een tien is. Maar klinkt dit alles niet te mooi om waard te zijn? Voor je het weet is er geen weg meer terug, en geef je meer op dan je lief is…

Secrets is een voorstellingen voor jongeren en jong volwassenen, van 12 tot 24 jaar, over artificiële intelligentie en haar invloed op onze samenleving. Als deelnemer leer je de personages kennen en haal je via verschillende spellen informatie op over het onderwerp. Door de voorstelling is er ruimte om ontdekkingen te doen en wordt je uitgedaagd om zelf een mening te vormen.

Charlie Duran
In 2016 begon theatermaker Charlie Duran met het combineren van danstheater en escaperooms. Met zijn succesvolle voorstellingen op locatie: Laboratory of Men, The Secret of Mondays en The Narcissist ontwikkelt de maker zijn eigen stempel. In 2018 won hij de Jeugdtheaterprijs door het pitchen van dit concept.

Credits
Concept: Charlie Duran
Productie: Charlie Duran, Taam Maas, Tara Derksen
Performers: met o.a. Joshua Albano & Ruben Sanchez
Dramaturgie: Dick Hauser
Ontwerp & techniek: Tjeerd Campman, Niels Runderkamp en Asger Moeselaar
Met wie wil je gaan?

Voordelen bij deze voorstelling

  • exclusief consumptie & inclusief garderobe

Aanbevolen voor jou

geweest