Universiteit van Nederland LIVE

Wetenschap voor iedereen

Theatercollege
zo 08 oktober 202316:00 - 17:15De Maaspoort Theater & Events Venlo

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie

In 'Wetenschap voor iedereen' worden live in De Maaspoort Theater & Events theatercolleges gegeven door topwetenschappers. Geen ellenlange praatjes, maar goede interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kan lachen.

Op je werk, tijdens je studie, in de kroeg of terwijl je geniet van je vakantie. Wetenschap is overal. In 'Wetenschap voor iedereen' worden live theatercolleges gegeven door topwetenschappers. Geen ellenlange praatjes, maar goede interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kan lachen. Zo blijkt iets onbenulligs soms ineens toch heel waardevol als je er met een wetenschappelijke blik naar kijkt. 

De colleges en experimenten gaan over thema’s als geld, het klimaat, AI/toekomst, liefde/seks, gezond leven, muziek, brein, cultureel erfgoed, crime, voedsel, ruimte(vaart), evolutie/dierenrijk, natuur-/scheikunde en geschiedenis.

Voor de Universiteit van Nederland hoef je geen diploma te hebben, iedereen is welkom. De Universiteit van Nederland, met maandelijks een bereik van 1,2 miljoen volgers, brengt met deze Live show de wetenschap dichter bij jou. En dat onder de bezielende leiding van presentator en comedian Fuad Hassen.

Want wetenschap is leuk en voor iedereen!

Wetenschappers tijdens deze voorstelling:

Frank Bosman
Aan de hand van de game 'The Stanley Parable' laat cultuurtheoloog Frank G. Bosman (Tilburg University) ons nadenken of we wel echt zo vrij zijn als we denken. Zijn onze keuzes gebaseerd op vrije wil? Of is dat een illusie en is alles al lang en breed uitgestippeld.

Sigrid Hemels
Sigrid Hemels, hoogleraar belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam over de erfbelasting, een van de meest gehate belastingen, maar is dit nu echt zo’n oneerlijke belasting?

Renée van Amerongen
Renée van Amerongen, medisch bioloog en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, over de eeuwige jeugd en hoe we met stamcellen de aftakeling te lijf kunnen gaan.
Met wie wil je gaan?

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie

Aanbevolen voor jou

ticketsvanaf € 22,50