Filmconcert Man in het Wild

Jaco Benckhuijsen

Theatercollege
wo 03 april 202420:00Schouwburg Venray

Voordelen bij deze voorstelling

  • Annuleringsverzekering mogelijk
  • Betaal zoals je wilt: van iDEAL tot cadeaubon
  • Inclusief theaterdrankje
  • Inclusief garderobe

Musicus Jaco Benckhuijsen bezocht met zijn zeekajak de uithoeken van de wereld en komt met een live filmconcert naar de schouwburg

Een live filmconcert met unieke beelden van de onbewoonde kusten die Jaco Benckhuijsen voor zijn boek  Man in het Wild met de zeekajak bezocht. Op het podium klinken flarden pianoklanken, deinende ritmes en de ruis van wind en branding, terwijl op het scherm beelden voorbijtrekken van zwarte lavastranden, zeeën vol ijs en stormen die de zee veranderen in een rollend duinlandschap.
Musicus Jaco Benckhuijsen bezocht met zijn zeekajak de uithoeken van de wereld: Vuurland, Groenland, de Aleoeten. Deze avonturen beschreef hij in het goed ontvangen boek Man in het Wild (Uitgeverij De Geus). En natuurlijk lag het voor de hand om deze ervaringen ook te vertalen in livemuziek waarbij de natuur de hoofdrol speelt. Speciaal voor de filmbeelden peddelde Jaco met zijn waterdichte camera langs de kust van IJsland.
Met: Jaco Benckhuijsen (piano, film, electronica) en Joost Lijbaart (slagwerk).
Over Jaco BenckhuijsenJaco Benckhuijsen combineert muziek maken met schrijven, fotografie en zwerven door de wildernis. Regelmatig schuift hij zijn vouwkajak in zee, in een verafgelegen dorp aan het eind van de wereld, om weer een paar weken op zichzelf aangewezen te zijn. Het boek Man in het Wild (Uitgeverij de Geus) werd lovend ontvangen en inspireerde vele lezers met verhalen over de wildernis en het leven aan de rafelranden van de continenten.
Met wie wil je gaan?
..even boeiend als onalledaags.. de natuur is de artiest in deze..
- De Telegraaf

Voordelen bij deze voorstelling

  • Annuleringsverzekering mogelijk
  • Betaal zoals je wilt: van iDEAL tot cadeaubon
  • Inclusief theaterdrankje
  • Inclusief garderobe

Aanbevolen voor jou

ticketsvanaf € 17,00