Daan Boom

De Tweede

Cabaret

Daan Boom

De Tweede

Cabaret
- - -

Onemanshow van een van de mannen van de tv-hit 'streetlab'

Daan Boom had eigenlijk rapper, acteur, illusionist, dolfijnentrainer, profvoetballer, balletdanser, muzikant, president van Amerika, volkszanger van Frank Sinatra moeten worden. Daan werd dan ook afgewezen op de toneelacademie in Maastricht omdat hij 'te veel' wilde.

In aanvang heeft Boom ook al een hoop gedaan: Met zijn jeugdvrienden gemaakt hij het begin klassieke televisieprogramma  Streetlab, hij heeft op het filmfestival in Cannes met de winnaars op het podium gestaan, de Vijfde van Beethoven gedirigeerd voor een orkest van zestig man, gejankt om een ​​telefoonnummer van een meisje te krijgen (mogelijk zonder dat hij dit vervolgens kreeg), bij de oud-president van de Hells Angels afgedongen op een reet-tattoo, een marathon gelopen (aangeboden zonder hiervoor te trainen), Maarten van Rossem net niet aan het lachen gekregen, op een treurig marktplein op een platte kar opgetreden als boyband (vermeld samen met René Froger), maar ook bij Sterren op het Plein voor 15.000 man. Hij heeft met Stijn van Vliet in 48 uur een roman geschreven die goed werd beoordeeld, hij trad op met zijn karaokeband in de Ziggo Dome, heeft zijn lippen opgespoten met driemaal de normale hoeveelheid, en vervolgens, The Passion gespeeld.

'Maar waarom zo veel, Daan Boom, waarom zo veel dingen doen die je niet kunt? Wanneer is het genoeg, welke leegte probeer je te vullen? ' 
Daan Boom: 'Nou, denkbeeldige  Zomergasten-interviewer, dat is een goede vraag. En hoe beter daar antwoord op te geven dan in de vorm van mijn allereerste one-man-show in het theater. '

En wat hij daar gaat doen? Wat denkt u zelf? Veel, natuurlijk, veel te veel, zoals alleen Daan Boom dat kan: tapdansen, streetdancen, zingen, rappen, pianospelen, schreeuwen, balletten, huilen, miepen, maar ook sociale experimenten uithalen (zoals we sterven uit het programma  Streetlab kennen), dirigeren (zoals in  Maestro), verhalen vertellen uit de Kelderklasse en bovenal: heel veel lachen.

 

Let op: We gaan er vanuit dat de voorstelling op de nieuwe datum plaats kan vinden volgens de normale indeling van de theaterzaal. Mocht de realiteit toch anders worden, dan zullen wij tijdig contact met u opnemen. Wij zullen, ook te zijner tijd, alle maatregelen blijven treffen om u op een fijne en veilige manier van uw theaterbezoek te kunnen laten genieten.


Met wie wil je gaan?