Bert van den Bergh

The Songs Of Leonard Cohen

Muziek
- - -

Op een hedendaagse, intieme wijze gespeeld en gezongen

e songs van Leonard Cohen behoeven niet veel uitleg. Met zijn eerste plaat uit 1967 “Songs of Leonard Cohen” heeft hij al meteen enkele klassiekers aan de popgeschiedenis toegevoegd. “Susanne” en “So long Marianne” zijn twee goede voorbeelden daarvan. 
Voor Bert van den Bergh begon de kennismaking met Cohen bij zijn tweede plaat “Songs of Love and Hate" (1971). 

Het programma dat Van den Bergh presenteert omvat vooral de beginperiode van Cohen tot aan de jaren ’90.
De songs worden op een hedendaagse, intieme wijze gespeeld en gezongen. De teksten worden (in het Engels) door van den Bergh met zijn donkere, warme en behaaglijke stem gloedvol gebracht, zodat de ziel van Cohen duidelijk doorklinkt in het programma. Bert doet dit eigenwijs op geheel eigen wijze, hij vertolkt Cohen, imiteert hem niet.

De lovende reacties en uitverkochte zalen die Van den Bergh te beurt vallen bewijzen dat de songs van Leonard Cohen nog altijd populair zijn. 
De manier waarop Bert de kern van die songs weet te pakken is een traktatie voor het publiek, temeer ook door de topmusici die hem begeleiden.

Tijdens dit concert in de Maaspoort wordt Bert begeleid door:
Piano & Vleugel | Egbert Derix 
Gitaar | Ton Clout
Piano & Vleugel | Hanz Martenz

 

Let op: We gaan er vanuit dat de voorstelling op de nieuwe datum plaats kan vinden volgens de normale indeling van de theaterzaal. Mocht de realiteit toch anders worden, dan zullen wij tijdig contact met u opnemen. Wij zullen, ook te zijner tijd, alle maatregelen blijven treffen om u op een fijne en veilige manier van uw theaterbezoek te kunnen laten genieten.


Met wie wil je gaan?