Bert Gabriëls

Is er nog iets gebeurd?

Cabaret
- - -

Draaiende redeneringen, filosofische spitsvondigheden en Vlaamse logica

Bert Gabriëls is de oudejaarsconferencier van dienst in Vlaanderen. In Nederland heeft hij zijn vaste schare fans die houden van de draaiende redeneringen, semantische spitsvondigheden en de typisch Vlaamse Bert-logica.

Voor een cabaretier is de krant is een dagelijkse bron van humor. Daarom neemt Bert Gabriëls ze gewoon mee op het podium. Op basis van de grappigste krantenberichten van de afgelopen maanden gaat Bert op zoek naar wat er is gebeurd. Was het uitzonderlijk? Was het voorspelbaar? Weten we het al eigenlijk? En dat alles weet Bert lichtvoetig terug te brengen tot uiterst goede comedy! En trouwens: Belgische kranten en Nederlandse kranten zijn het niet altijd eens. Over wat er is gebeurd. Gelukkig is Bert als Belg volstrekt neutraal.

Bert Gabriëls is jurist en amateur filosoof met een lange staat van dienst in het Belgische cabaret. Het werd bij het grote publiek bekend met de serie Zonde van de Zendtijd, en maakte vorig jaar de Vlaamse eindejaarsconférence.

De pers over 'de Oudejaarsconference'
De Standaard
 ★★★★ | “Een mooi evenwicht tussen bevrijdende humor en verhulde maatschappijkritiek. (…) Bert Gabriëls houdt de zaal moeiteloos twee uur in de ban.”
De Morgen ★★★★ | "Een meester op het vlak van ritme en intonatie
De Standaard ★★★★ | "Bert Gabriëls houdt de zaal moeiteloos twee uur in de ban"


Met wie wil je gaan?