Sadettin Kirmiziyüz & Het Nationale Theater

IS THIS THE REAL LIFE

Toneel
- - -

Hoe kan het dat anno 2020 de wereld in zoveel waarheden uiteen lijkt te zijn gevallen?

Na CITIZEN K over identiteit en racisme, en DOPE over de wereld van verdovende middelen, onderzoekt Sadettin in IS THIS THE REAL LIFE hoe onze levens in 2020 overhoop werden gegooid. In samenwerking met acteur en allround muzikale eindbaas Kaspar Schellingerhout laat hij zien hoe de kleine barstjes in het systeem kloven werden en hoe door nepnieuws, influencers en alternatieve feiten de media ervoor zorgden dat we misschien juist wel minder zicht kregen op wat waar is en wat niet.

 

Via de ogen van zijn moeder die als grootste angst heeft niet in Turkije begraven te kunnen worden als ze aan het virus zou bezwijken en zijn broer die niet gelooft in het verhaal van de overheid, zoomt Sadettin in op de vervreemdende en verwoestende gevolgen van de crisis.

 

In IS THIS THE REAL LIFE  probeert Sadettin, heen en weer slingerend tussen de wanhoop van zijn moeder en het wantrouwen van zijn broer vaste grond onder zijn voeten te krijgen. Hoe kan het dat anno 2020 de wereld in zoveel waarheden uiteen lijkt te zijn gevallen?


Met wie wil je gaan?