Danstheater AYA

Dubbelbloed #2

Dans
- - -

Lichte en humoristische ontdekkingsreis met dans en muziek

Hoeveel clichés passen er op 41.526 vierkante kilometer? Want Nederland lijkt klein, maar de misverstanden over elkaar zijn groot. Wie voelt zich Hollands? En wat is dat dan? We zijn allemaal Nederlanders, maar de een soms toch net iets meer dan de ander…

In de opvolger van het succesvolle ‘Dubbelbloed’ uit 2006 laat beatboxer en performer Abdelhadi Baaddi zien hoe is het om als Marokkaan in Nederland te leven en om te gaan met hardnekkige vooroordelen. Ook van je eigen familie. In Dubbelbloed #2 wordt flink de draak gestoken met stereotypes. Baaddi’s sidekick geeft tegengas en commentaar in een voorstelling die niet verzandt in een machtsstrijd, maar de kracht viert van verschillende culturen.

Dubbelbloed #2 van choreograaf Wies Bloemen is een lichte en humoristische ontdekkingsreis waarin grenzeloze dans en muziek geen paspoort nodig hebben. Ook geen dubbele paspoorten.

Abdelhadi Baaddi was te zien in de AYA/DOX productie Guerrilla en speelde in vele producties van ISH. Zijn voorstelling ‘Ik ga op reis en ik neem mee’ op Amsterdam Fringe werd door NRC geroemd als één van de pareltjes van het festival. Baaddi is een multiperformer en combineert human beatbox met dans, theater en muziek.

Regie en choreografie | Wies Bloemen
Dans & spel | Abdelhadi Baaddi en tegenspeler
Decor en licht | Erik van Raalte

 

Let op: We gaan er vanuit dat de voorstelling op de nieuwe datum plaats kan vinden volgens de normale indeling van de theaterzaal. Mocht de realiteit toch anders worden, dan zullen wij tijdig contact met u opnemen. Wij zullen, ook te zijner tijd, alle maatregelen blijven treffen om u op een fijne en veilige manier van uw theaterbezoek te kunnen laten genieten.


Met wie wil je gaan?