De Tantes | 8+

De Toneelmakerij

Familie
- - -

“Ga voor de voorstelling naar de WC, anders doe je het in je broek van het lachen.”

Winnaar van de Zapp Theaterprijs 2015 en de Gouden Krekel 2015 voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie komt terug in het theater, dit keer in de grote zaal.
De Tantes is de enige jeugdtheatervoorstelling die zowel de publieks- als vakprijs kreeg. Een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen en grappen die pijn doen. Over een kind dat zich moet redden. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op?

Joris woont in een verlaten visrestaurant. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis niet buiten. Tot op een dag tante Cunera, tante Jo en tante Desiree met veel bombarie komen binnenvallen. Ze bezetten zijn huis, want ze hebben grootse plannen. Het familierestaurant gaat weer open, net als vroeger. Maar Joris geeft zich niet zo snel gewonnen en gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Zodra de tantes lucht krijgen van de indringer, ontspint zich een bloedstollende strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij.

De pers over 'De Tantes'
Jury van ZAPP Theaterprijs | “Deze voorstelling maakt je vrolijk!”
Krekeljury 2015 | “Een zeldzaam goed gelukte komedie voor jeugdig publiek.” 
Theaterkrant ★★★★★ | ‘‘Het Nederlandse repertoire is een waanzinnige komedie rijker geworden. De Tantes is een goddelijk goeie voorstelling!” 
NRC Handelsblad ★★★★ |  “Zoals het een goede komedie betaamt, zie je de ontknoping van het plot al van verre aankomen, maar de ontroering als Joris de volwassenen de les leest en vraagt te kijken naar wie hij is, is onverwacht indringend.” 

Tip van de programmeur​!
De Toneelmakerij maakt zulke ontzettend mooie en toffe voorstellingen. Dit is één van de allerleukste voorstellingen die ik ooit zag. Ook voor volwassenen.
Op veler verzoek komen ze nu terug met ‘De Tantes’. In 2015 wonnen ze hiermee de Gouden Krekel voor beste jeugdtheatervoorstelling 2015 én de ZAPP Theaterprijs.
Niets dan 4 en 5* recensies destijds, google maar eens!

TIP! Wist je dat je bij Bistro de Luif de lekkerste verse pannenkoeken kan eten, Dievenbordjes (kinderporties) van alle gerechten kunt bestellen én superleuk kan spelen?


Met wie wil je gaan?