Saskia Temming

Doet sneeuw pijn

Toneel

Saskia Temming

Doet sneeuw pijn

Toneel

Saskia Temming

Doet sneeuw pijn

Toneel
- - -

Een verhaal over ondenkbaar verlies en de kracht om opnieuw te beginnen

Ik denk dat ik gil, want mijn ouders en broer komen de keuken in rennen. "Hij is dood", zeg ik, met de telefoon nog in mijn hand. “Hij heeft een paar uur geleden geleden een ongeluk gehad.” Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met zijn vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind.

De makers van 'LEEF!', 'PAAZ', 'Ma' en 'Emma wil leven' brengen met 'Doet sneeuw pijn' een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar ook moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

'Doet sneeuw pijn' is gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journaliste Carolien Spaans en wordt gespeeld door Saskia Temmink (oa 'De Vloer op', 'De 12 van Oldenheim' en 'Bloedverwanten').

De pers over het boek:
Eva Hoeke |  “Raak, rauw en retegeestig tegelijkertijd. ''
Nadia Moussaid in 'Laat op één' |  “Ondanks het heftige onderwerp is Doet sneeuw pijn ook komisch, en dat is heel knap” 
Antoinnette Scheulderman | “Wat een geweldig geschreven boek. Gelezen met een lach en een traan, al klinkt dat veel te cliché voor een boek waarin juist alle clichés worden vermeden. ” 
Het Parool |  “Een persoonlijk en openhartig verslag ''
JAN |  “Een hartverscheurende memorie over liefhebben, moeten loslaten, willen vasthouden en doorgaan ''
VARAgids | “Prachtig boek over verlies en hoe je dan verder moet” 

 

Let op! Deze voorstelling is geannuleerd.

.


Met wie wil je gaan?