MURAKAMI

IKARAI x SANNE RAMBAGS x V&J VISUALS

Muziek
- - -

Een driedimensionale manier om de magische wereld van Haruki Murakami te ervaren.

Samen met vocaliste Sanne Rambags (winnares Edison 2019) en visual artist V&J geeft het ensemble Ikarai een nieuwe draai aan Haruki Murakami’s legendarische verhaal ‘Kafka on the Shore‘. In MURAKAMI neemt Ikarai het publiek mee in de geest van de schrijver Murakami. 

Vissen die uit de lucht vallen, pratende katten, filosoferende prostituees, plekken waar tijd niet bestaat en gedachten die waarheid worden. Op basis van teksten van schrijver Frank Siera speelt Ikarai muziek die de magie van Murakami vat in een filmische combinatie tussen klassiek en jazz.

Improvisatie, compositie en vertelling smelten samen tot een nieuwe vorm van concertbeleving: de wereld van een schrijver, vertaald naar muziek.

Ikarai, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, mengt de werelden van klassieke compositie en jazzimprovisatie tot een geluid bij een verhaal. Je ervaart hun concerten als een film voor de geest.

Eerder zetten zij ‘s werelds meest legendarische bokswedstrijd, The Rumble in the Jungle ,op muziek, in hun concertprogramma MUHAMMAD. Een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en audiofragmenten van The Rumble in the Jungle en Ali’s wervelende speeches op een tot boksring omgebouwd podium.

De pers over 'Ikarai'
Tijl Beckand | 
“Muziek die vrij rondzweeft door verschillende stijlen en sferen. Meditatie wordt afgewisseld met ontregeling of mysterie en toch bekruipt mij altijd weer een ‘alles komt goed’ gevoel. Een reis die ik iedereen kan aanbevelen. Iedereen die naar écht nieuwe muziek durft te luisteren.”
Co de Kloet | “Het verhaal van Icarus vertellen met oorspronkelijke, spannende en goed uitgevoerde muziek, waarin traditie, avontuur en het vermengen van stijlen de boventoon voeren. Kortom: my cup of tea: ik behoor dan ook tot de groep Ikarai Fans, een groep die ongetwijfeld nog lang niet uitgegroeid is!”


Met wie wil je gaan?