Nederlands Dans Theater 1

Livestream | Endlessly Free

Dans
- - -

Thuis genieten van NDT 1

NDT kan niet wachten om u in seizoen 2020-2021 weer te verwelkomen bij een van hen voorstellingen! In de Nederlandse theaters, maar ook in de digitale theaterzaal. De eerste twee NDT-programma’s van het seizoen worden namelijk live gefilmd en uitgezonden, zodat u in uw eigen huiskamer kunt genieten van de voorstelling die op dat moment in het Zuiderstrandtheater in Den Haag – thuisbasis van NDT – wordt gepresenteerd. De livestream bestaat uit een inleiding voorafgaand aan de voorstelling en de gehele voorstelling zelf. Dus terwijl de dansers zich op het podium in Den Haag bevinden, ziet u ze op hetzelfde tijdstip op het scherm bij u thuis. Hierbij geldt dat er allerminst sprake is van een verdunde theaterervaring. De dansers en ondersteunende teams stellen alles in het werk om online bezoek zo bijzonder en inspirerend mogelijk te maken. Zo bent u dat immers van ons gewend!

Op 18  september kunt u live genieten het openingsprogramma van het seizoen Endlessly Free door NDT 1, een triple bill met werken van choreografen Medhi Walerski en Crystal Pite. Voor het programma Endlessly Free creëert Walerski een nieuw werk met twee dansers. Naast deze wereldpremière brengt NDT 1 zijn SOON (2017) ten tonele. SOON ontstond uit een muziekstuk dat van grote betekenis was voor de choreograaf: “Een paar jaar geleden ging ik naar een concert van Benjamin Clementine. Vanaf dat moment wist ik dat ik een stuk op zijn muziek wilde maken”, zegt Walerski. “De pure uniciteit van zijn stem en de rauwe, diepgaande poëzie van zijn teksten ontstaken een vonk die ik in dit stuk wilde uitdrukken. Vier liedjes, vier dansers, in navolging van Clementines levensvisie.” De triple bill wordt gecompleteerd met Crystal Pite’s The Other You (2010), een duet dat zij voor haar gezelschap Kidd Pivot creëerde. Het stuk geeft een beeld van een man die in dialoog is met zijn ‘andere ik’ en beweegt zich rondom het spanningsveld tussen tegenstellingen.

Toegang tot de livestream
Wilt u deze voorstelling vanuit het Zuiderstrandtheater live meemaken? Kaarten voor de livestream zijn te bestellen voor €15,- per stuk. Koop uw ticket voor de livestream via de bestelbutton. Na aankoop van uw ticket, ontvangt u een bevestigingsmail van ons. Een week voorafgaand aan de voorstelling ontvangt u van NDT de toegang tot de livestream.

Biografie Medhi Walerski
Tijdens zijn danscarrière bij NDT begon Medhi Walerski (Frankrijk) met choreograferen. Voor het gezelschap creëerde hij onder andere Mammatus (2008), Chamber (2012), AUREUM (2015), GARDEN (2016), SOON (2017) en SWAY (2019). Met ingang van seizoen 2020-2021 is Medhi Walerski artistiek directeur van Ballet BC in Vancouver, Canada.

Biografie Crystal Pite
Sinds 2008 is Crystal Pite (Canada) als associate choreographer aan NDT verbonden. Daarnaast is zij associate dance artist bij Canada’s National Arts Centre en Sadler’s Wells in Londen. Voor NDT 1 creëerde Pite onder andere Plot Point (2010), Solo Echo (2012), Parade (2013), In the Event (2015), The Statement (2016), Partita for 8 Dancers (2018) en Kunstkamer (2019). In 2002 richtte Pite Kidd Pivot op, haar eigen dansgezelschap in Vancouver. 


Met wie wil je gaan?