Scapino Ballet Rotterdam

The Square

Dans
- - -

Een avontuurlijke, verrassende, ontregelende dansvoorstelling

Het toneel als ontmoetingsplek. Dat is het uitgangspunt van The Square. Vier veelbelovende dansmakers en kunstenaars gaan samen op zoek naar wat hen onderscheidt en verbindt.

In The Square gaan drie choreografen en een spoken-word artiest op avontuur. Het resultaat is een voorstelling waarin dansstijlen botsen, door elkaar vloeien en elementen uit hiphop en slam poetry voor spannende wendingen zorgen.

Antonin Comestaz geeft met zijn speelse dans een komisch absurde twist aan het alledaagse leven. In The Square zet hij de zintuigen op scherp met een inventief gebruik van geluid, muziek en beweging. Alba Castillo zorgt voor pure danspoëzie. Vloeiend, ritmisch en met een vleugje magie. Justin de Jager laat de toeschouwer ademloos kijken naar zijn mix van moderne dans en ‘threading’, een hypnotiserend element uit de breakdance.

En dan is daar Unorthadox. Spoken-word poetry-performer, componist, theatermaker, rapper. Met zijn liefde voor ontregelen, verrassende improvisaties en het doorbreken van danscodes zorgt hij voor de vonk in het explosieve mengsel van The Square.

Choreografie

Alba Castillo, Antonin Comestaz, Justin de Jager, Unorthadox

Live muziek

Unorthadox i.s.m. Enio Ramalho, Bruno Ferro Xavier Da Silva

 

Let op: Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, zijn alle voorstellingen, concerten en evenementen in De Maaspoort Theater & Events geannuleerd tot 1 juni. We werken achter de schermen hard aan alles wat daarbij komt kijken. Zodra dit helder is, zullen wij hierover persoonlijk met u communiceren. Op dit moment vragen wij uw geduld.


Met wie wil je gaan?