Saskia Temming

Doet sneeuw pijn

Toneel
- - -

Ik denk dat ik gil, want mijn ouders en broer komen meteen de keuken in rennen. "Hij is dood", zeg ik, met de telefoon nog in mijn hand. "Hij heeft een paar uur geleden een ongeluk gehad". Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met zijn vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding en liefde voor hun kind. 

De makers van 'LEEF!', 'PAAZ', 'Ma' en 'Emma wil leven'brnegen met 'Doet sneeuw pijn' een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

'Doet sneeuw pijn' is gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans en wordt gespeeld door Saskia Temmink (o.a. 'De Vloer op', 'De 12 van Oldenheim' en 'Bloedverwanten').

Fotograaf: Annemieke van der Togt

Cast: Saskia Temmink
Regie: Benno Hoogveld
Script: Roos Schlikker & Erris van Ginkel
Muziek: Rik Ronner
Decor- en lichtontwerp: Mike den Ottolander
Kostuums: Sabine de Groot

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vanaf 45 minuten voor aanvang van de voorstelling.

Met wie wil je gaan?
Deze voorstelling speelt ook op
  •  
    De Maaspoort Theater & Events Venlo Meer data
    vr 13 nov 2020