Conny Janssen Danst

KIEM

Dans
- - -

Een voorstelling over veerkracht, levensdrift en vitaliteit

Voor de voorstelling BROOS (2019) liet Conny Janssen zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases. Een persoonlijke inspiratiebron daarbij was het imploderende leven van haar moeder, de belichaming van het begrip ‘broos’.

Als gevolg van dit intense proces ontstond de behoefte om tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen. Over de muren heen kijkend naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon te verkennen. De vensters open te gooien, verse lucht te laten binnenstromen.

De voorstelling KIEM gaat over groeikracht, levensdrift. Over het gevecht te willen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.

Na HOME (2017) en BROOS (2019) is KIEM het nieuwste werk van Conny Janssen voor het theater met een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers.

Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

De pers over 'KIEM':
Volkskrant ★★ | "Nieuwe choreografie van Conny Janssen is rijker dan de zichtbare symboliek."
Trouw ★★★ | "Een klassieke catharsis, met hoop glorend aan de horizon."
Theaterkrant | "Samen de klappen van het leven opvangen."
NRC ★★★ | "Langzaam trekt de grauwsluier op in 'Kiem'van Conny Janssen."

Choreografie |  Conny Janssen
Dansers |  Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Youp Scheffer, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch


Met wie wil je gaan?