Vrijheid maak je samen

Jeugdopera Brundibár en lokale muziekverenigingen

Uit de regio
- - -

"Lokale muziekverenigingen brengen de compositie 75 Jaor Vreej ten gehore"

De muzikale voorstelling Vrijheid maak je samen reist tussen september 2019 en maart 2020 via de Liberation route door heel Limburg en bestaat uit de jeugdopera Brundibár en een uitvoering van lokale muziekverenigingen die onder andere de compositie 75 Jaor Vreej ten gehore brengen.

Brundibár
Brundibár is geschreven door de Tsjechische componist Hans Krása en werd in de Tweede Wereldoorlog opgevoerd door Joodse kinderen in werkkamp Theresienstadt. 40 kinderen en jongeren van de Limburgse Koorschool voeren de opera opnieuw op. De regie is in handen van theatermaker Dönci Bánki en het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo onder leiding van Samuel Agustín Aguirre Guerra zorgt voor de muzikale omlijsting.

75 Jaor Vreej
Het multidisciplinaire muziekwerk, 75 Jaor Vreej, is geschreven door Christiaan Janssen en komt voort uit de compositieopdracht die door de Limburgse muziekbonden speciaal voor deze gelegenheid is uitgezet. De dialecttekst van dit werk is geschreven door Frans Pollux.  

Samenwerking
Vrijheid maak je samen is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg. Het project is mogelijk gemaakt door financiering van Provincie Limburg en het vfonds.

Deelnemende verenigingen
Harmonie St. Caecilia Blerick
Percussie Ensemble De Peelklank Ysselsteyn
Venrays Mannenkoor


Met wie wil je gaan?