Limburgs Fanfare Orkest

Limburg Vrie Venlo Vreej

Uit de regio
- - -

"Het Limburgs Fanfare Orkest viert 75 jaar bevrijding samen met u"

1 maart 1945, Venlo is vrij. De laatste grote plaats in Limburg werd op deze dag bevrijd. Dit ging niet zonder slag of stoot. Maandenlang waren er bombardementen, er vielen veel burgerslachtoffers. Maar het juk van Nazi-Duitsland is verdreven.

In de concertreeks Limburg Vrie neemt het Limburgs Fanfare Orkest u met fanfaremuziek, geluid en beeld mee op de tocht die onze bevrijders 75 jaar geleden hebben afgelegd. Het LFO geeft vier concerten in steden langs de bevrijdingsroute 1944-1945. In deze concerten voert het LFO een nieuwe compositie uit, die speciaal voor deze gelegenheid is geschreven door componist Kevin Houben, waarin alle facetten van oorlog en bevrijding zijn verwerkt.

In de voorstelling worden ook beeld en geluidsfragmenten verwerkt en daarmee belooft het een prikkelende ervaring te worden voor de zintuigen.

Kinderen, als winnaars van een door het Limburgs Fanfare Orkest te organiseren interviewwedstrijd, mogen tijdens de voorstelling vragen stellen aan mensen die op enige wijze de oorlog hebben meegemaakt. Op deze manier wil het LFO het verleden en heden verbinden, zodat we begrijpen en onthouden wat angst, hoop, veiligheid en vrijheid betekent.

Met wie wil je gaan?