Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

De Notenkraker

Dans
- - -

Het ultieme sprookjesballet voor de hele familie!

Wie kan in de gezellige wintermaanden een traditionele uitvoering van ‘Notenkraker’ beter voor zijn rekening nemen dan het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan?
Het gezelschap brengt virtuoze danspartijen, een schitterend corps de ballet, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors om de legendarische choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov recht te doen. Op de wereldberoemde muziek van Pjotr Tsjaikovski creëerde dit superduo een werk vol spectaculaire pas de deux, een vervaarlijke strijddans, een exotische Spaanse dans en natuurlijk de ‘Bloemenwals’.
Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum. Clara krijgt als kerstcadeau een pop, een notenkraker. In haar droom verandert de notenkraker in een knappe prins die haar meeneemt op een fascinerende reis door een sprookjeswereld. De notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een spannende strijd tegen de valse muizenkoning. Na zijn overwinning trekt hij met Clara naar het Snoepgoedrijk. Maar voor er koffie, thee, suiker en bloemen klaarstaan, moeten zij eerst nog kou en vorst trotseren.

Een magische theaterbelevenis voor jong en oud!

Telegraaf | “Een corps de ballet en solisten waar menig West-Europees gezelschap jaloers op kan zijn” 
Brabants Dagblad |  “Geweldig staaltje van ballettechniek


Met wie wil je gaan?