Het Metropole Orkest, William Spaaij, Michael Prins, e.a.

Ramses leeft!

- - -

De mooiste nummers van Nederlands grootste chansonnier Ramses Shaffy

Tien jaar geleden stierf Nederlands grootste chansonnier Ramses Shaffy. Zoals hij zelf zong: We zullen doorgaan! Het wereldberoemde Metropole Orkest laat horen hoe levend zijn werk nog altijd is.

Musicalster en zanger William Spaaij, onder andere bekend van zijn rol als de jonge Ramses in de gelijknamige musical, zal samen met andere vocalisten van nu de mooiste Shaffy-nummers zingen. Zoals Michael Prins, winnaar van 'De beste singer-songwriter van Nederland'. En zangeres Janne Schra, die met OK onlangs een ‘weldadig relaxte plaat’ (OOR) uitbracht. U hoort bovendien de legendarische fluitist Thijs van Leer, die ooit als musicus begon bij Ramses Shaffy en violiste Diamanda Dramm. De Shaffy Cantate, Sammy, Pastorale en natuurlijk Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder: een louterend concert. U hoort en ziet hoe Ramses als icoon van een generatie een unieke inspiratiebron werd voor velen.

Deze avond is een samenwerking van Het Koninklijk Concertgebouw, Metropole Orkest en het Ramses Shaffy Fonds Voor Jonge Kunstenaars. Deze door Ramses zelf opgerichte stichting steunt jonge professionals in de kleinkunst en het muziek- en theatervak.


Met wie wil je gaan?