Millennium Jazz Orchestra, Matangi Kwartet & Fay Claasen

Gershwin Celebration Tour

Muziek
- - -

Een cross-over om van te smullen!

De typisch Amerikaanse muziek van George Gershwin wordt na 100 jaar in een nieuwe, eigentijdse jas gestoken. Bekende en onbekende werken zullen te horen zijn in een unieke bezetting voor zang, strijkkwartet en jazzorkest!

De prachtige stem van Fay Claassen (ze won onlangs twee Edisons!) voegt zich bij het fascinerende Matangi Kwartet en het veelzijdige Millennium Jazz Orchestra o.l.v. Joan Reinders.

Reinders’ hercomposities staan garant voor hedendaagse ‘grooves’ en verrassende ritmische wendingen. De integratie van een strijkkwartet in een jazzorkest is zeer innovatief en leidt tot opwindende instrumentaties en nieuwe muzikale vormen.

Het programma bevat een bijzondere primeur: de overbekende ‘Rhapsody in Blue’, met in de hoofdrol niet de piano maar het strijkkwartet, begeleid door jazzorkest!

Bekende melodieën uit de opera ‘Porgy & Bess’ worden tot klinken gebracht door zangeres Fay Claassen, afwisselend begeleid door bigband en strijkkwartet of een combinatie daaruit. Ook zijn er intieme zettingen met alleen strijkers en zang.

Op het programma staan verder veel bekende, aan Broadway gerelateerde melodieën en minder bekende pareltjes van ongeveer 100 jaar geleden.

Vette bigbandklanken worden afgewisseld met fragiele strijkers en prachtige ballads. Nu eens zal Gershwin’s muziek klinken als een feest der herkenning, dan weer als gloednieuw repertoire. Een cross-over om van te smullen!


Met wie wil je gaan?