Spruijt & Opperman en Andries Tunru

Rabobanks Vliegende Start

Cabaret
- - -

‘Wat heeft de jeugd van tegenwoordig het toch goed.’ True! Maar of we daar nou zo blij mee moeten zijn... We baden niet alleen in luxe, néé, we verdrinken erin. En daarom heimweeën we. We verlangen naar een tijd waarin we niet lijden onder keuze, maar waarin wij onze keuzes leiden. Want als je voortdurend wordt geconfronteerd met de hipste gadgets, jaloersmakende killerbody’s en andermans droomcarrières, gaat er vanzelf iets knagen als jij in je eentje, met een knot op je hoofd en een pizza op schoot naar de zoveelste Netflix serie zit te kijken. We voelen ons deelnemer van de wereldkampioenschappen succesvol, strak en leuk zijn. Wij heimweeën naar een tijd waarin diskwalificatie weer hip is. Een tijd waarin wij zélf de regie in handen hebben, zelf het startschot lossen en zelf de eindstreep bepalen. Heimweeën is het tweede avondvullende muzikale cabaretprogramma van Carlie Spruijt en Eva Opperman. In 2018 verscheen hun debuutalbum Zij en ik, dat ook op Spotify te beluisteren is.

Vlees, vis, wal én schip: Andries Tunru wil alles tegelijk. Rust én ruimte. Hollen én stilstaan. Vrouwen én vastigheid. Sneller, beter, verder, meer. Maar waar vind je rust als de lat steeds verschuift? Hoe word je tevreden als je alles iwl? Als je de high-score van Lingo wil verbreken, een klimaatneutrale wereldreis wil maken, maar ook je acht uur slaap wil pakken? Je kent Andries van zijn columns op Radio 1, van het TV-programma 'Hufterproef'of als helft van improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Of je kent hem nog niet. Hij studeerde af aan de Koningstheateracademie. Hij won de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival én de persoonlijkheidsprijs van Cameretten!

Fotograaf Spruit & Opperman: Gerard-Jan Vlekke
Fotograaf Andries: SuperFormosa

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vanaf 45 minuten voor aanvang van de voorstelling.

Met wie wil je gaan?