Het Nationale Theater

The Children

Toneel
- - -

Welke wereld laten we na aan onze kinderen?

Eric de Vroedt brengt de Britse theaterhit van de laatste jaren naar Nederland. De jonge auteur Lucy Kirkwood is de nieuwste ster aan het Britse theaterfirmament. Volgens de New York Times schreef zij 'een verbijsterend en opwindend stuk, vol kippenvelmomenten en suspense'.

In een afgelegen vakantiehuisje aan de Britse kust genieten Hazel en Robin, twee gepensioneerde kernfysici, van een nieuwe en spannende levensfase. Ze doen fanatiek aan yoga en runnen een ecologisch boerderijtje. Na een serie catastrofes is de buitenwereld een volstrekte chaos. Op een dag staat, na bijna veertig jaar, hun oud-collega Rose voor de deur. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel, vol provocatieve insinuaties. Dan doet Rose een verpletterend voorstel.

De Vroedt was geweldig gegrepen door het stuk: “De kinderen belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie  babyboomers staan ​​voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven van neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is de kernvraag van dit stuk: welke wereld laten we na onze kinderen? ”  

Tekst: Lucy Kirkwood. Vertaling: Rik van den Bos. Regie: Eric de Vroedt.
Cast: Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle, Sylvia Poorta 


Met wie wil je gaan?