De Boekeling

Kinderboekenweek in het Munttheater

Familie
- - -

De allerkleinsten gaan in deze voorstelling op reis met mevrouw Boekeling. Zij is gek op boeken, en in haar handen komen ze tot leven. Ze veranderen in een auto, een trein, in een appel of een zee vol vissen. Maar er zijn ook eigenwijze boeken die dansen, kriebelen en giechelen. Er ontvouwt zich een fantasievolle wereld waarin kinderen mogen meezingen en bewegen. In deze muziekvoorstelling voor de allerkleinsten zie je een vrouw die gek is op boeken. In haar handen kunnen de boeken alles worden. Bladzijdes vliegen, kaften kiften en boeken zingen. Er ontvouwen zich figuren die kinderen laten schaterlachen of honden laten huilen.

“Ik wil er steeds weer in kijken, in mijn favoriete boek. Het liefst zou ik het nooit meer dicht doen. Erin kruipen zoals een eekhoorntje in een boom. Soms maak ik spaghetti van de letters of trek ik thee van de bladzijde. Dan doe ik net alsof ik in mijn boek woon en leg mijn hoofd neer op het zachte papier. Ik verstop me in het verhaal en niemand kan mij vinden. Als het je leuk lijkt, kan ik je wel een keertje meenemen. Dan lees ik je een stukje voor. Er was eens een boek…”

Deze voorstelling is onderdeel van de ‘Kinderboekenweek in het Munttheater’. Je dient voor deze voorstelling GRATIS kaarten te reserveren. 

Met wie wil je gaan?