Bram van der Vlugt

Vogel

Cabaret
- - -

Ode aan de kracht van het verhaal

"Weet je waarom jij leeft? Omdat je nooit bent gestorven."
"Weet je waarom ik leef? Omdat ik nu eenmaal geboren ben. Dat is iets heel anders."

​Een jonge man die niet weet hoe hij aan het echte leven moet beginnen. Een oude man die nog altijd wordt opgejaagd door de gebeurtenissen uit zijn jeugd. Ze ontmoeten elkaar in de wachtruimte van een verlaten station waarvandaan geen trein meer vertrekt. Wat is daar gebeurd, toen, in de oorlog? En doet dat er überhaupt toe? Wat is de waarde van verhalen en welke rol speelt de waarheid daarin? Wanneer begint de toekomst? En hoe verhoud jij je tot het verleden?

Never let the truth ruin a good story.

​Een poëtische voorstelling die de waarde van een verhaal boven de waarheid plaatst. Speciaal voor zijn 85ste verjaardag schreven Thomas Verbogt en Thijs Prein Vogel. In deze ode aan de kracht van het verhaal gaat Bram van der Vlugt het avontuur aan met de veel jongere theatermakers Roelof Pothuis, Thijs Prein en Peter Vandemeulebroecke.

Over Bram van der Vlugt:

Al decennia lang is Bram van der Vlugt te zien in het theater, op televisie en op het witte doek. Velen zullen hem kennen als Sinterklaas, een rol die hij 24 jaar lang vertolkte. Vanuit kleine toneelgezelschappen groeide hij door naar het nationale theatercircuit, waar hij ondertussen een omvangrijk oeuvre op zijn naam heeft staan. Zo werd zijn rol als Niels Bohr in de voorstelling Kopenhagen beloond met een Louis d’Or en is hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De voorstelling Vogel is ter ere van zijn 85e verjaardag voor hem geschreven.


Met wie wil je gaan?