Frans Pollux | Staconcert

Pollux duit Springsteen

Muziek
za 30 september 202320:15DOK6 Theater Panningen

Voordelen bij deze voorstelling

  Nu, tien jaar later, doet Pollux nog één keer Springsteen. Een clubtour met de liedjes van toen én nieuwe Springsteenhertalingen.

  Tien jaar geleden hertaalde Frans Pollux liedjes van Bruce Springsteen in het Venloos dialect. Er kwam een steengoede live-plaat met liedjes, aangevuld met verhalen van Leon Verdonschot. De bijbehorende tour bracht Pollux vervolgens naar alle uithoeken van Nederland. Hoogtepunt: een Springsteen-concert door de Pollux-band in een uitverkocht Paradiso. Een aantal van deze Springsteen-hertalingen zijn al die jaren publieksfavorieten en vaste waardes in de setlist van Pollux en zijn band gebleven. Nu, tien jaar later, doet Pollux nog één keer Springsteen. Een clubtour met de liedjes van toen én nieuwe Springsteenhertalingen. Van Duuster as ik dans (Dancing in the Dark) en Raegewaeg (Thunder Road) tot Jôngk en vreej (Glory Days).

  POLLUX:
  Emil Szarkowicz, BJ Baartmans, Rob Geboers, Sjoerd Rutten, Alexander Op het Veld en Frans Pollux.

  BIO FRANS POLLUX
  Dik vijfentwintig jaar staat Venlonaar Frans Pollux (1977) met een gitaar op de bühne. In die tijd schreef hij zo’n 300 liedjes en werkte mee aan meer dan 25 albums. Hij speelde jarenlang iedere feesttent in Limburg plat met z’n band Neet oét Lottum, en startte daarna een succesvolle solo-carrière die een voorlopig hoogtepunt kende met een uitverkochte show in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, begin 2020.
  Onder zijn eigen naam bracht Pollux ook alweer vijf albums uit. Ieder jaar geeft hij op een andere, bijzondere locatie een reeks buitenconcerten die jaar na jaar steevast helemaal uitverkocht zijn. Ook speelt Pollux nagenoeg ieder jaar een theatertour langs de grotere Limburgse theaters. Pollux zelf verbindt zijn liedjes met kleine verhalen over grote zaken.Hij speelt al die gehele solo-carrière met zijn vaste band: Alexander Op het Veld op basgitaar, BJ Baartmans op gitaar, Emil Szarkowicz op viool en klarinet, Sjoerd Rutten op drums en Rob Geboers op toetsen.
  Met wie wil je gaan?

  Voordelen bij deze voorstelling

   geweest