Nationaal Theaterweekend

Toneelvoorstelling

Toneel
zo 29 januari 202320:15 - 21:55De Maaspoort Theater & Events Venlo

Voordelen bij deze voorstelling

  • exclusief garderobe & consumptie

De voorstelling onderzoekt excelleren als antwoord op het gevoel van overbodigheid in een overbevolkte wereld en is het eerste deel van de klimaattrilogie van De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam).

We worden geboren. We leven. We sterven. We glijden of vechten ons langs de hoogte- en dieptepunten. We slikken onze tegenslagen en counten onze blessings. Als we inzoomen op het persoonlijk verhaal dan vinden we avonturen, twijfels, zwaarbevochten ontwikkelingen en een levensloop die het verfilmen waard is. Maar zoomen we uit, dan blijkt dat alles niet meer dan een grijs, vervuilend stukje overbevolking in een zee van onbeduidendheid. Er is maar één manier om je aan deze soep van middelmatigheid te onttrekken: prijzen winnen.

De Louis d’Or is een prijs die jaarlijks de meest indrukwekkende mannelijke, dragende rol beloont en Rietveld zet in deze voorstelling alles op het spel om een nominatie in wacht te slepen.

De voorstelling onderzoekt excelleren als antwoord op het gevoel van overbodigheid in een overbevolkte wereld en is het eerste deel van de klimaattrilogie van De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam). De voorstelling werd in 2019 als een van de tien beste van het jaar geselecteerd voor het Vlaams en Nederlands Theater Festival en is volgens de Volkskrant ‘een keerpunt in het theater’.

Theaterkrant (Keuze van de criticus) | ‘Een even verrassende als ontregelende, even spitsvondige als hilarische voorstelling’ De Volkskrant, ★★★★  | ‘Heerlijk theater’ NRC Handelsblad, ★★★★ | ‘Amusante satire’ Dagblad van het Noorden, ★★★★ | ‘Serious business vermomd als hilarisch entertainment’ De Volkskrant | ‘De voorstelling van Rietveld markeerde, blijkt nu, een keerpunt in het Nederlandse theater.’ 
Met wie wil je gaan?

Voordelen bij deze voorstelling

  • exclusief garderobe & consumptie

Aanbevolen voor jou

ticketsvanaf € 10,00