Blasphemy Rapsody

ICK Amsterdam

Dans
wo 17 mei 202320:15De Maaspoort Theater & Events Venlo

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie
  • met dansworkshop om 19:15 uur

‘Blasphemy Rhapsody’ ontstond in het spoor van een ongekend virus, in uitzonderlijke omstandigheden. Nu te zien in De Maaspoort in Venlo.

De manier waarop we dansen kan nooit helemaal los worden gezien van de manier waarop we samenleven. De Zuid-Italiaanse dans Pizzica, oorspronkelijk een wilde dans om het dodelijke gif van een spinnenbeet uit het lichaam te verdrijven, werd in tijden van armoede dé remedie tegen depressies. De swingende Charleston ontstond tijdens het interbellum als reactie op de strikte vooroorlogse etiquette en werkte bevrijdend.

‘Blasphemy Rhapsody’ ontstond in het spoor van een ongekend virus, in uitzonderlijke omstandigheden. Wat te doen om het gevoel van vergankelijkheid te beteugelen? Het goddelijke aanraken of het aardse verslinden, afstand houden of elkaar juist doodknuffelen?

De popsong ‘Around the world’ van Daft Punk klinkt uit de boxen. We worden omhooggevoerd, maar onze voeten blijven stevig verankerd in de grond. Zo ontpopt ‘Blasphemy Rhapsody’ zich tot een gedanst ritueel, waarin zekerheden worden geofferd, een oproep om de beweeglijkheid van het leven te omarmen.

Met wie wil je gaan?

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie
  • met dansworkshop om 19:15 uur

Aanbevolen voor jou

ticketsvanaf € 20,00