Toneelgroep Maastricht

De Kersentuin

Toneel
za 08 april 202320:15De Maaspoort Theater & Events Venlo

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een hedendaagse versie van een klassieker uit het wereldrepertoire: ‘De Kersentuin’ van Anton Tsjechov. Een productie van Toneelgroep Maastricht in De Maaspoort.

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een hedendaagse versie van een klassieker uit het wereldrepertoire: ‘De Kersentuin’ van Anton Tsjechov. Regisseur Michel Sluysmans toont met een achtkoppig ensemble en livemuziek van Beppe Costa het tragikomische verhaal van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen.

Vanwege hoge schulden dreigt het familielandgoed van actrice Ljoebov geveild te worden, maar ondernemer Lopachin heeft een oplossing: als de kersentuin wordt omgetoverd tot vakantiepark, is de familie verzekerd van inkomen.

Twee uur zit ik in een Kersentuin.
De acteurs projecteren de oude kersenboomgaard in het publiek. Twee uur zit ik in deze Kersentuin en ben getuige van een familiedrama van Tsjechov, geregisseerd door Michel Sluysmans. De tekst is door Jibbe Willems in een eigentijds jasje gestoken. Verhalen blijven eeuwen lang hetzelfde alleen de omstandigheden veranderen. Mensen houden niet van verandering en zijn bereid zichzelf een betere wereld voor spiegelen dan de  trieste werkelijkheid. Vaak zoeken naar een uitweg die er niet is totdat de waarheid hen overvalt. Dan lijkt de uitweg veel belovend en worden eerdere bezwaren als niet bestaand terzijde geschoven.

Het publiek wordt door de acteurs van Toneelgroep Maastricht meegenomen in een stortvloed van emoties. Een traktatie voor de echte toneelliefhebber. Eventjes op adem komen is er niet bij. Dagen na de voorstelling opent de Kersentuin zijn poorten en valt alles op zijn plek. Acht personages, acht verschillende verhalen. Ieder zijn eigen Kersentuin. Oh ja. De Kersentuin is een komedie, er kan ook nog gelachen worden.

De Kerentuin van Tsjechov is een aanbeveling voor iedereen die houdt van toneel. Mijn tip is, bekijk de preview op www.toneelgroepmaastricht.nl en begin met genieten. Nog een tip, bezoek de inleiding, dit is zeker van meerwaarde. | Sef Peeters.

De Limburger ★★★ | "De cast is zonder twijfel het sterkste punt van De Kersentuin."

Met wie wil je gaan?

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie

Aanbevolen voor jou

geweest