Het Nationale Theater

Shakespeares Coriolanus

Toneel
za 25 maart 202320:15 - 22:15De Maaspoort Theater & Events Venlo

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie 
  • bij deze voorstelling kunt u ook een inleiding boeken

Het Nationale Theater speelt het stuk 'Shakespeares Coriolanus' in De Maaspoort in Venlo. In ‘Coriolanus’ beschrijft Shakespeare vlijmscherp de werking van de politiek, van machtsgroepen en van retoriek.

Het Nationale Theater presenteert Shakespeares Coriolanus. Een grote cast van topacteurs, waaronder Rick Paul van Mulligen, Betty Schuurman, Bram Coopmans en Yela de Koning als Coriolanus, neemt je mee in deze actuele Shakespeare met hoge hartslag en rake klappen. Het Nationale Theater trekt alles uit de kast: indrukwekkend decor, prachtige kostuums, dampende beats in combinatie met de poëtische tekst van Shakespeare.

Wanneer generaal Coriolanus als winnaar terugkeert uit de oorlog, juicht het volk haar toe. En dat terwijl ze haar voor de oorlog nog haatten. Gesteund door machtige vrienden stelt Coriolanus zich verkiesbaar voor het hoogste politieke ambt. Niets lijkt haar benoeming in de weg te staan, maar dan hitsen haar politieke vijanden het volk op. Coriolanus moet vluchten en sluit zich uit wraak aan bij de verslagen vijand, met maar één doel: vernietiging van de stad waarvoor zij haar leven zo vaak waagde. Yela de Koning (‘Trojan Wars’) speelt de titelrol in deze hypermoderne Shakespeare met hoge hartslag en rake klappen.

Scènefoto's: Kurt van der Elst

De Volkskrant ★★★★ | “Shakespeares ‘Coriolanus’ door Het Nationale Theater is een messcherp commentaar op de actualiteit”NRC ★★★★ | “Met Shakespeare’s ‘Coriolanus’ rekent regisseur Nina Spijkers af met het feit dat mannen doorgaans om hun temperament bewonderd worden, terwijl vrouwen erop worden afgerekend.”Trouw ★★★★ | “Coriolanus als vrouwelijke ijzervreter, dat werkt uitstekend“Nederlands Dagblad ★★★★ | “wat is Yela de Koning een formidabele actrice!”

Met wie wil je gaan?

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie 
  • bij deze voorstelling kunt u ook een inleiding boeken
geweest