Concertpodium Domani

Combattimento

Klassiek
zo 05 maart 202316:00De Maaspoort Theater & Events Venlo

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief consumptie bij Domani 

In dit bijzonder gevarieerde, aantrekkelijke programma 'Combattimento' zijn alle stukken in een ander genre: ouverture, sinfonia, trio, concerto, kwartet en fantasie! Nu te zien in De Maaspoort in Venlo.

De grote Thomascantor van Leipzig, Johann Sebastian Bach, had altijd grote belangstelling voor vooruitstrevende muziekcentra. Aanvankelijk was dit vooral Dresden, waar hij regelmatig als orgel- en clavecimbelvirtuoos optrad en De grote Thomascantor van Leipzig, Johann Sebastian Bach, had altijd grote belangstelling voor vooruitstrevende muziekcentra. Aanvankelijk was dit vooral Dresden, waar hij regelmatig als orgel- en clavecimbelvirtuoos optrad en in 1733 zijn oudste zoon Friedemann als organist wist neer te zetten. Maar vanaf 1739, toen zijn tweede zoon Carl clavecinist werd van Frederik II, verschoof de aandacht naar Berlijn. De melomane Frederik werd in 1740 Koning van Pruisen en maakte Berlijn in no-time tot een vooraanstaand muziekcentrum.

Vader Bach bezocht Berlijn twee keer (in 1741 en 1747) en leerde daar de nieuwste galante muziek kennen: die van Emanuel natuurlijk, maar ook van andere leden van de hofkapel zoals tweede clavecinist Christoph Nichelmann (een Thomas-school alumnus en een leerling van Friedemann) en contrabassist Johann Gottlieb Janitsch – de laatste een bijzonder begenadigd componist van met name verfijnde kamermuziek. Friedemann zou de laatste tien jaar van zijn leven in Berlijn doorbrengen. In dit bijzonder gevarieerde, aantrekkelijke programma zijn alle stukken in een ander genre: ouverture, sinfonia, trio, concerto, kwartet en fantasie!

Met wie wil je gaan?

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief consumptie bij Domani 

Aanbevolen voor jou

ticketsvanaf € 23,50