Sadettin K. / Het Nationale Theater

Citizen K.

Toneel
vr 04 november 202220:15De Maaspoort Theater & Events Venlo

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie

“Een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat”, schreef Trouw in een vijfsterrenrecensie over ‘Citizen K.’. Binnenkort in De Maaspoort in Venlo.

De voorstelling Citizen K. van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz werd in 2019 lovend ontvangen en als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. En nu is Citizen K. terug!

Met een lijst van 254 gebeurtenissen trekt Sadettin Kirmiziyüz ons zijn leven binnen, van zijn jeugd in Zutphen tot zijn huidige bestaan in Amsterdam Noord. Steeds weer wordt zijn biculturaliteit hem ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen. Een hyperpersoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland werken. Deze actuele voorstelling wordt ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout.

Recensies Volkskrant ★★★★★ | ''Sadettin Kirmiziyüz laat met een overdonderende voorstelling zien dat hij nog lang niet is uitgesproken over afkomst.''Trouw ★★★★★ | “Dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt.”NRC ★★★★ | “Tussen schaamte en trots, moet Sadettin Kirmiziyüz balanceren als iemand met een dubbele identiteit. Zijn prachtige voorstelling begint ingetogen, maar escaleert tot woede.”Theaterkrant | “De mokerslag van meesterverteller Sadettin Kirmiziyüz."

Met wie wil je gaan?
Overdonderende voorstelling
- De Volkskrant

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie
geweest