Angry Young Men

WAT WE DOEN

Toneel
vr 28 oktober 202220:15De Maaspoort Theater & Events Venlo

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie

Floris van Delft en rapper Winne maken samen een vlijmscherpe hiphopvoorstelling over jongens die op straat hangen, met stenen naar de politie gooien en dromen van geld en aanzien, als het moet via de criminaliteit. Binnenkort in De Maaspoort.

WAT WE DOEN maakte samen met hiphopartiest Winne een vlijmscherpe voorstelling met hiphop over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Jongens die dromen van geld en aanzien. Jongens die altijd hun dekking hoog hebben.

In een spannende combinatie van rap en theater voeren twee jongens een aangrijpend gesprek met hun moeders. De ene jongen zit vast. De ander is dood. Samen proberen ze uit te vinden of hun levens anders hadden kunnen lopen. En wie had het dan anders moeten doen?

Angry Young Men gaat over de veiligheid van de samenleving versus de moeite die de samenleving moet doen om jongeren in veiligheid te laten opgroeien. 

Aanvullend op de voorstelling werken we ook intensief samen met een groep jongeren. Ze maken korte solovoorstellingen en een podcastserie om zo hun perspectief over veiligheid en opgroeien in een grote stad te laten zien en voelen. De jongeren spelen hun solo’s rondom de voorstelling en gaan graag met je in gesprek over de genoemde thema’s.

De voorstelling is geschikt voor kijkers van 14 tot 99 jaar.

Theaterkrant  | “Met scherpe dialogen, overtuigend spel en geïnspireerde urban tracks schetst Angry Young Men de levens van twee vrienden die iedereens zoons hadden kunnen zijn.” De Volkskrant ★★★ | “In Angry Young Men tillen de spelers het drama naar een hoger plan.” Scènes | “Angry young men is uiterst realistisch en lijkt daardoor misschien moraliserend, maar is het dat ook?”

Met wie wil je gaan?

Voordelen bij deze voorstelling

  • inclusief garderobe & consumptie

Aanbevolen voor jou

ticketsvanaf € 17,50