header image

Toprecensies voor debuutvoorstelling Kasper van der Laan

06 december 2019
Deel dit artikel

In de jaarlijkse culturele talentenverkiezing werd Kasper van der Laan uitgeroepen tot hét comedytalent om 2019 naar uit te zien. Eerder won hij op het Leids Cabaret Festival tot veler verbazing niet de juryprijs, wel de publieksprijs. Nu debuteert hij met 1 Kilo. Geen wonder dat Kasper zijn debuut door de Theaterkrant als beangstigend goed wordt omschreven. Ook NRC heeft een recensie geschreven over Kasper, deze wordt bestempeld met: Kasper fascineert oneindig.

Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan legt het graag uit in zijn debuutvoorstelling 1 Kilo. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld. In 1 Kilo opent hij met een cabaretcliché van jewelste om ons op het verkeerde been te zetten, namelijk ‘Het gaat niet goed met de wereld’ en hij begint over ‘a climatechange’, maar dit gespeelde engagement wordt meteen de das om gedaan. Het is helder: het gaat bij hem over van alles en vooral over niets. Het is het absurdisme dat hoogtij viert, geen onderwerp is te klein of te nietig: de makke van een 20-denierpanty, het perfecte liefdeskoppel Danny en Sandy uit de film Grease, het gebruik van het woord ‘pardon’ in plaats van ‘sorry’ om je zin te krijgen en de sores van je billen afvegen.

Lees hier de hele recensie van de Theaterkrant en NRC.

Kasper speelt op 19 december in De Maaspoort in Venlo, 2 april in Schouwburg Venray, 7 april in het Munttheater Weert en 30 april in Parkstad Limburg Theater in Heerlen.


Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor dit nieuwsbericht