header image

Kinky Boots overtuigt, sprankelt en laat nadenken

13 november 2019
Deel dit artikel

Maandag 11 november is dé feelgood musical met geweldige muziek van Cindy Lauper in première gegaan in De Meervaart. Inmiddels stromen de sterrenrecensies binnen.

De broadwayhit gaat over een slechtlopende schoenenfabriek, die Charlie erft van zijn vader. Dan ontmoet hij Simon, een man die opgevoed is als bokser. Maar het liefste gaat hij door het leven als de extravagante Lola.

Charlie en 'Lola' bedenken een plan om de fabriek te redden: ze gaan kinky laarzen maken voor dames die eigenlijk geen dames zijn. Dat is een gat in de markt! Maar niet iedereen in de fabriek staat te trappelen om een compleet nieuwe strategie voor het bedrijf... En dan neemt Lola ook nog eens haar gevolg mee naar de fabrieksvloer... hoe zal dat aflopen?
Een hilarische, brutale en ontroerende musical over jezelf zijn.

“Zijn het de scherpe dialogen met hun heerlijke kartelrandjes? Is het de soms zo bombastische en dan weer ingetogen muziek van jaren 80-heldin Cindy Lauper, die met Kinky Boots eindelijk haar ware muzikale kleuren weer eens in Nederland schetst? Wat het ook is, Kinky Boots is een omnivoor-in-de-dop op het jaarlijkse Musical Awards-gala.” Lees de complete vijf sterren recensie van het AD hier.

“Kinky Boots is een energieke voorstelling, met een positieve boodschap, humor, geweldige shownummers, maar ook mooi gezongen ingetogen ballads. Maar goed, het draait om het vieren: van mooie schoenen, van de arbeidersgemeenschap, en bovenal: van wie je bent. Dat is, temidden van al het feestgedruis waarin de musical uiteindelijk culmineert, de boodschap die je mee naar huis neemt.” Lees hier de complete recensie van Theaterkrant.

Kinky Boots is 2 t/m 5 januari te zien in De Maaspoort Venlo. Vanuit Weert, Venray, Echt en Beringe kunt u gebruik maken van gratis busvervoer. Say yeah!

Gerelateerde berichten

text
Afscheidstour van Jan & Anny
06 november 2019
text
Redenen om 'Mijn man begrijpt me niet' te bezoeken
12 november 2019
text
Geubels test nieuw tv-programma in Venlo
21 oktober 2019