header image

Vier sterren voor Ellen ten Damme

06 december 2019
Deel dit artikel

Buikdansen met tornado Ellen ten Damme!

De energie en veelkleurigheid van Ellen ten Damme gaat geen moment vervelen. In haar voorstelling 'Casablanca' zoekt ze alle grenzen op: van haarzelf, het uitgebalanceerde muzikale gezelschap (The Magpie Orchestra), maar ook van het publiek. In Casablanca gaat Ten Damme nog zuidelijker, met Parijs als startpunt voor deze nieuwe muzikale zinnenprikkelende reis. Exotische, spannende ontmoetingen op weg naar Casablanca leveren de prachtigste Franse liederen op. Of ze ooit aan zal komen is nog maar de vraag. De grote woestijn rukt op, de benzine raakt op en Humphrey Bogart en Ingrid Bergman zijn ook allang vertrokken uit Casablanca. Ellen is simpelweg een podiumkameleon.

Vandaar dat zij dan ook een recensie van vier sterren heeft gekregen door De Limburger. ''Als een tornado vliegt ze over het toneel. Dit keer neemt ze haar publiek mee op een denkbeeldige reis van Parijs naar Casablanca en maakt daarbij verwijzingen naar vluchtelingen die in gammele bootjes juist de andere  kant op proberen te gaan.'' 

Lees de hele recensie hier.

De voorstelling is te zien op 6 februari in het Munttheater in Weert, 12 februari in TheaterHotel de Oranjerie in Roermond en 13 maart in De Maaspoort in Venlo.

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor dit nieuwsbericht